Toerist kan in krokusvakantie naar Egypte

Geplaatst op woensdag 09 februari 2011 @ 14:26 , 660 keer bekeken

Toerist kan in krokusvakantie naar Egypte

240_120-120_120.jpg

RIJSWIJK - Toeristen kunnen in de krokusvakantie met touroperator Skytours naar de Rode Zee in Egypte, ook als dan nog een negatief reisadvies geldt.

''Wij volgen de trend van landen om ons heen.'' Een woordvoerder van Skytours zei dit woensdag.

Zondag 20 februari vertrekt een toestel van Transavia met Skytours naar Egypte. ''Maar dat doen we alleen als het dan ook echt veilig is om te gaan'', zei een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

 Later deze week vliegt Transavia met een aantal touroperators en brancheorganisatie ANVR naar de Rode Zee om poolshoogte te nemen.

Sharm El-Sheikh

Volgens Skytours is er in de badplaatsen Sharm El-Sheikh en Hurghada niets aan de hand. Toeristen uit andere Europese landen vieren hier nog gewoon hun vakantie. ''Nederlanders kunnen via Duitse touroperators naar deze kustplaatsen. Waarom zouden wij als Nederlandse organisatie een buitenbeentje zijn in Europa?'', zei de woordvoerder.

Zo lang de toeristen niet naar Caïro of naar Alexandrië gaan, is er volgens hem niets aan de hand.

Onverantwoord

TUI, de grootste reisorganisatie die op Egypte vliegt, vindt het onverantwoord om een advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de wind te slaan. Bestuursvoorzitter Steven van der Heijden reageerde verbaasd op het initiatief van Transavia.

''Ruim een week geleden hebben wij de mensen nog gerepatrieerd. Sindsdien is de situatie niet veranderd. Waarom zouden we dan nu ineens wel weer naar Egypte gaan?''

Waarschuwingsniveau

Volgens Van der Heijden lopen Transavia en Skytours vooruit op een mogelijke aanpassing van het reisadvies door Buitenlandse Zaken. Hij denkt dat het ministerie later deze week het reisadvies splitst. Voor de badplaatsen zou dan een lager waarschuwingsniveau gelden dan voor het binnenland.

''Wij nemen hoe dan ook geen risico en bieden deze krokusvakantie geen reizen aan naar Egypte. Ook al is het rustig aan de Rode-Zeekust, men is daar toch afhankelijk van wat er in het binnenland gebeurt. Denk maar aan de toevoer van voedingsmiddelen en de luchtverkeersleiding.''

Mocht het negatieve reisadvies volgende week zondag nog gelden, dan kunnen toeristen die naar Egypte gaan bij calamiteiten geen beroep doen op het Calamiteitenfonds. ''Mocht er iets gebeuren, dan staan wij samen met Transavia garant voor de dekking'', zei de woordvoerder van Skytours.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: